Nu är bastun nyrenoverad och öppen, välkomna!

Arbetsgruppen för bastun har genomfört ett gediget arbete och nu är bastuaggregatet och skorstenen helt nya och diverse åtgärder har genomförts för att öka kapaciteten så nu ser vi fram emot många varma stunder i vår fina bastu!

Boka din bastutid här. Varje pass är på 4 timmar. Tänk på att det tar cirka en timme innan bastun blir varm efter att du börjat elda. Räkna med 30 minuter för att städa bastun.

Glöm inte att ta med ved, det går åt cirka en vanlig vedsäck (som man köper på bensinmacken).

Glöm inte ta med en ficklampa.

Instruktioner för uppvärmning

OBS! Bastun är ingen vanlig torrbastu utan en våtbastu vilket innebär att man måste jobba mycket med att väta stenarna för att en het ånga ska bildas. Om detta görs enligt instruktionerna så får man en synnerligen varm upplevelse.

Instruktion vid kaminens uppvärmning/eldning.

Kod för bastun

När man bokar bastun får man efter en stund ett bekräftelsemejl med en personlig kod till den lilla boxen till höger om bastudörren där nyckeln till bastun förvaras.

Bokning

OBS! Man får bara boka ett pass i taget, det innebär att det pass du bokar nu måste vara avklarat innan du kan boka nästa pass.

Självklart lämnar du bastun ren och fräsch efteråt, se städinstruktionerna.

Det är inte tillåtet att ha lösa stearinljus i bastun som droppar stearin! Ljus får bara användas i lyktor till exempel. (Ev. stearin som droppat måste tas bort innan ni lämnar.)

Om det är skräpigt och ostädat när du kommer till bastun så mejla till styrelsen@ostrakummelnas.se så vi kan ta kontakt med den skyldige och utreda eventuell avstängning. Och tyvärr måste vi be er städa ändå, efter både den före och er själva.

Om ni vill avboka er bokning så skicka ett mejl till bastun@ostrakummelnas.se.

Skicka